Intervju med Karin Frick: ”En semifinal vore fantastiskt”

Vi på Handbollscentralen har inför EM intervjuat Karin Frick. Karin är sportreporter på TV4 och är, precis som de senaste handbollsmästerskapen tillsammans med Tomas Axnér, på plats. Karin berättar i denna intervjun bland annat hur en dag för Karin Frick ser ut, vilka hon tror vinner EM och mycket mer. Stort tack Karin för att du ställde upp och hoppas du njuter av tiden nere i Danmark!

1. Hur är det att gång på gång få vara med på de här stora mästerskapen? Att få komma så nära lagen?
– Det är verkligen ett privilegium! Väldigt roligt och speciellt på många sätt. Landslaget är kanon att jobba med. De vet vad de kan förvänta sig av oss då TV4 sänt handboll under så många år. Och vi vet ungefär vad vi kan förvänta oss av dem. Handboll är dessutom en underbar tv-sport där det ofta är spännande ända in i det sista.

Du jobbar ju väldigt ofta med Tomas Axnér. Hur tycker du att ert samarbete är?
– Vårt samarbete är kanon! Det här blir femte mästerskapet som vi jobbar tillsammans i olika konstellationer. Tomas är en humoristisk, ibland galen person och man vet aldrig riktigt vad han kan komma att säga, det gillar jag.

På tal om Tomas. Är ni bra vänner utanför handbollen också?
– Ja, vi har blivit väldigt goda vänner under den tid vi har jobbat tillsammans och vi har mycket kontakt även de perioder vi inte jobbar tillsammans. En fin vän!

Ett EM i Danmark är lite speciellt med tanke på att Danmark är ett väldigt Handbollsintresserat land. Har du höga förhoppningar inför mästerskapet?
– Ja, det har jag! Jag tror att det kommer att bli en magisk stämning i Danmark. Handbollen är ju som sagt så stor där. Kul dessutom att så många svenska fans förväntas ta sig över sundet till Sveriges matcher. Lite som när VM gick i Göteborg och Malmö 2011. Då kom det ju väldigt många danska fans till Malmö.

Kan du berätta lite hur en vanlig dag för Karin Frick ser ut under ett handbollsmästerksap? Från när du går upp på morgonen tills du går och lägger dig på kvällen.
– Efter frukosten har vi alltid redaktionsmöte där vi går igenom dagen. Dels vilka reportage som ska göras, vilka som ska gå på exempelvis Sveriges träning, vi går igenom sändningen med dagens/kvällens matcher osv.
Därefter spelar vi in ett dagsaktuellt ”webbmagasin” med mig, Axnér, Hellgren, Perlskog och Ekwall. Sen lunch, vila och förberedelsetid innan det är dags att bege sig till hallen för sändning.
Där har vi tekniskt test ca två timmar före sändning, smink, middag med alla inblandade där man med hela gänget (alltifrån fotografer till bildproducent och redaktionellt folk) går igenom sändningen. Rep en halvtimme före sändning.
Ofta samlas hela gänget för middag efter sändningen.

Över till det som ska hända på plan. Vad tror du om de svenska landslagets chans i Danmark?
– Om man bara övertygar i första gruppspelet och tar sig vidare till mellanrundan tror jag att vad som helst kan hända. En semifinal vore fantastiskt!

Finns det något lag du inte vill ska vinna EM?
– Nej, det tror jag inte.

Och sista frågan. Vilket lag tror du vinner EM?
– Som jag ser det står det mellan Danmark, Spanien, Kroatien och Frankrike. Jag tror dock att Danmark kan vinna på hemmaplan. Vore häftigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s